Domotica

Ventilatie

DomoticaZonne-energie

Klik voor meer info

Klik voor meer info

Klik voor meer info

De totaaloplossing voor uw elektrische installaties

Zonnepanelen Ventilatie

Warmtepomp

Klik voor meer info

Warmtepomp Domotica

Hier volgt het dagboek (of het programma als je wil) van een Domotica-systeem tijdens een doordeweekse werkdag.


06:30: centrale verwarming laten opspringen.


06:45: Domotica-systeem schakelt de koffiezet in.


07:00: bewoners wekken met hun favoriete muziek.


07:05: de rolluiken openen in de slaapkamer.


07:10: licht aandoen in slaapkamer en badkamer.


07:30: bewoner doet het licht uit in de badkamer. Het systeem doet dan het licht aan in de trappenhal, de gang en de keuken. Het schakelt ook de radio aan in de keuken, net op tijd voor het ochtendnieuws. Alle rolluiken worden nu opgetrokken.


08:00: bewoner verlaat de woning. Het systeem schakelt de buitenverlichting aan en doet het licht aan in de garage. In de woning wordt alle verlichting uitgeschakeld, ook de stopcontacten van de koffiezet en radio worden uitgeschakeld. De centrale verwarming wordt op een lagere temperatuur gezet.


08:05: de bewoner heeft de garage met zijn afstandsbediening gesloten, het systeem schakelt de buitenverlichting en de verlichting van de garage uit.11:15: de zon begint fel te schijnen. Het systeem doet de rolluiken half naar beneden.


13:15: het begint te regenen, de zon schijnt niet meer dus de rolluiken worden terug omhoog getrokken.17:30: het Domotica-systeem zet de verwarming op een hogere temperatuur.


18:00: de bewoner komt thuis, het huis is inmiddels behaaglijk warm, het systeem schakelt verlichting aan in de garage, gang, keuken en woonkamer.


19:00: het systeem schakelt de televisie aan en dimt de verlichting in de woonkamer. De bewoner kan het televisiejournaal bekijken.23:00: de bewoner maakt kenbaar aan het systeem via zijn pronto afstandbediening dat hij gaat slapen. Het Domotica-systeem schakelt de televisie uit, doet de verlichting aan in de gang, badkamer en slaapkamer en schakelt de verwarming op een lagere temperatuur.


23:15: de bewoner doet het licht uit in de slaapkamer. Tegelijkertijd schakelt het systeem de verlichting uit in de gang en badkamer.


Dit is natuurlijk maar een enkel voorbeeld, maar het geeft toch al een goed overzicht van wat er zoal mogelijk is met een Domotica-systeem. Nu gaan we wat dieper ingaan op de verschillende aspecten.


Het Domotica-systeem kan zorgen voor een optimaal leefcomfort. Het schakelt op bepaalde tijdstippen apparaten aan of uit, kan verlichting aan- of uitschakelen door middel van een enkele druk op de afstandsbediening.


Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk bij dit alles, weet dat wij steeds rekening houden met de wensen van de klant. De klant is en blijft meester van zijn woning. Al deze technologie moet steeds ten dienste staan van de bewoner, het systeem moet het leven van de bewoner gemakkelijker maken. Het kan nooit de bedoeling zijn dat de bewoner de slaaf wordt van zijn Domotica-systeem. Daarom ook dat wij steeds een uitgebreid gesprek houden bij mensen die tot de plaatsing van zo'n systeem wensen over te gaan. Anders kunnen wij er nooit in slagen uw wensen optimaal naar het systeem te vertalen.


Het is dus van groot belang dat u contact met ons opneemt alvorens u begint te bouwen of te verbouwen. Reeds van bij de ontwerpfase moet er rekening gehouden worden met uw wensen voor de elektrische uitrusting en de noodzakelijke bekabeling.


Bouwers die niet direct over het nodige budget beschikken raden wij toch aan om de nodige buizen en aansluitingen te voorzien zodat men later toch nog kan overgaan tot de aanschaf van een Domotica-systeem.


Zoals reeds gezegd staat het gebruiksgemak voor de klant steeds voorop. Met één enkele druk op een schakelaar kan er verlichting in verschillende ruimtes ontstoken worden.


Door middel van een sonde wordt het zonlicht gemeten, als dit een bepaalde waarde overschrijdt laat het systeem de rolluiken of de zonwering zakken.


Een lichtsensor zorgt er voor dat de buitenverlichting aanspringt als de avond valt.


Een bewegingssensor kan de verlichting binnen of buiten ontsteken.


U besluit om een namiddag verlof te nemen, u belt naar Uw Domotica-systeem om de verwarming alvast wat vroeger in te schakelen.


U ziet het er zijn talloze mogelijkheden die u het leven aangenamer kunnen maken.


Veiligheid


Een Domotica-systeem draagt in grote mate bij tot de veiligheid in uw woning.


Het electrisch vuur en om het even welk stopcontact kan door het systeem automatisch worden uitgeschakeld als u de woning verlaat. Dus geen brandgevaar als je zou vergeten het electrisch vuur, strijkijzer of frituurketel uit te zetten.


Door middel van een simulatie kan tijdens afwezigheid van de bewoner de verlichting op bepaalde tijdstippen ontstoken worden, dit geeft inbrekers de indruk dat er iemand thuis is. Handig voor wanneer de bewoner voor langere tijd op verlof is.


Wij plaatsen ook steeds een alarmschakelaar naast het bed van de bewoner. Indien je 's nacht geroezemoes hoort in huis wordt met een enkele druk op de knop alle binnen- en buitenverlichting aangestoken. Je kan dus met een gerust gevoel gaan kijken wat er precies aan de hand is.


Energieverbruik


Met een Domotica-systeem zal je nooit vergeten de verwarming lager te zetten of de kelderverlichting uit te doen. Het systeem denkt hier wel aan.


De iets hogere kostprijs van een elektrische installatie met een Domotica-systeem betaalt zichzelf op termijn dus terug. Het systeem zorgt er immers voor dat je elektriciteit verbruikt waar en wanneer het nodig is.Wens je nog meer te weten over de mogelijkheden van een Domotica-systeem voor uw huis? Neem dan contact met ons op.

Wat is precies Domotica?

Domotica is de overkoepelende naam van alle systemen die de bewoners ten dienste staan om hen gemakkelijker, veiliger en intelligenter met het huis om te gaan.

Wij verdelen het Domotica-systeem van Easyplus van Belgisch fabrikant dat zijn degelijkheid al lang heeft bewezen.

In de hierna volgende hoofdstukken gaan we dieper in op de grote voordelen van een Domotica-systeem.


Deze voordelen situeren zich in de volgende gebieden:

Maar eerst een klein voorbeeld van wat een Domotica-systeem zoal kan doen.

Domotica

Domotica-systeem

BEKIJK HIERONDER PROMOFILMPJE VAN APEX SYSTEMS